Košarica

Dostava

Putem internetske stranice abczabava.hr moguće je izvršiti kupnju i dostavu proizvoda na teritoriju Republike Hrvatske i međunarodnu dostavu u države izvan Republike Hrvatske. Pošiljka se dostavlja na adresu koju je Kupac naveo prilikom kupnje na stranici kao adresu za dostavu.

Dostava u Republici Hrvatskoj:

Časopise šaljemo preko Hrvatske pošte kao preporučenu pošiljku. Poštarina za sve narudžbe (osim za pretplatu) naplaćuje se 3,30 € i obračunava se na blagajni. Poštarina za pretplate je besplatna.

Dostava u inozemstvo:

Časopise koje šaljemo u inozemstvo, također šaljemo putem Hrvatske pošte, ali kao praćenu pošiljku. Poštarina za sve inozemne pošiljke naplaćuje se 70 kn (9,30 €) i obračunava se na blagajni.

Prodavatelj nije odgovoran za eventualna kašnjenja u dostavi te oštećenja i ostale obaveze koje su u domeni dostavne službe.

Uvozne carine, troškovi carinjenja, porezi i naknade nisu uključeni u cijenu artikla ili troškove otpreme te su navedeni troškovi odgovornost Kupca koji je dužan provjeriti s carinskim uredom dodatne troškove prije same kupnje.

Isporuka i preuzimanje naručenih proizvoda

Prodavatelj će nastojati dostaviti sve proizvode koje je Kupac naručio, ali zadržava pravo odbiti nalog u slučajevima više sile ili u slučajevima kada je izvršenje ugovorne obveze znatno otežano. Ako Prodavatelj odbije nalog, Kupac će o tome biti obaviješten u roku od 2 radna dana nakon potvrde zaprimanja narudžbe. Ugovor se smatra sklopljenim nakon što je izvršeno plaćanje naručenih proizvoda.

Kupac dobiva račun za naručeni proizvod putem elektronske pošte (na adresu koju je naveo prilikom narudžbe).

Proizvodi će biti pažljivo zapakirani tako da se ne mogu oštetiti uobičajenom manipulacijom u transportu. Kupac je dužan prilikom preuzimanja pošiljke provjeriti eventualna vanjska oštećenja pošiljke tj. paketa i odmah ih reklamirati dostavljaču, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva veća vanjska oštećenja. U tom slučaju je Kupac dužan što prije kontaktirati Prodavatelja o navedenom putem elektronske pošte na info@abczabava.hr.

U slučaju krivo isporučenog proizvoda molimo da nam se javite (elektronskom poštom) u roku od pet (5) radnih dana od primitka pošiljke. U ovim slučajevima Prodavatelj pokriva sve troškove zamjene proizvoda.

U slučaju da Kupac ne preuzme proizvod ili odbije preuzeti proizvod bez valjanog razloga, Prodavatelj zadržava pravo zahtijevati nadoknadu troškova manipulacije, transporta i drugih mogućih troškova.

Nemogućnost dostave

Ako Kupac prilikom dostave ne bude na adresi dostave, roba će se privremeno zadržati u poštanskom uredu ili kod lokalne/regionalne jedinice kurirske službe. Kupac će biti obaviješten o navedenom te mogućnosti dogovaranja sljedeće dostave.