Košarica

Škrinjica br. 56

Objavljeno:

Dragi prijatelji,
ljeto nam je stiglo. Bilo da ste na moru ili na bazenu, uživajte u kupanju i igri. Za odmor u hladu – najbolja je Škrinjica!

Pišem i čitam – Pronađi slovo

Imamo još jednu zabavnu igru u našoj rubrici Pišem, čitam. Pozovite dijete da pronađe svako slovo K (veliko i malo) u šarenoj tablici. Igra će biti još zabavnija ako imate povećalo. Za one koji tek uče slova, bit će to odličan način da upoznaju slovo K, a za one koji slova već znaju, bit će to zabavna tražilica.

Ovdje možete preuzeti stranicu s još dva slova za pronaći. Možete stranicu isprintati, a možete pozvati dijete da slova potraži na ekranu.

PREUZMI

Potraga za slovom

«Potraga za slovom» je slična, jednostavna i zabavna igra. Sve što vam je potrebno je Škrinjica, flomaster te, ako ga imate – povećalo. Na papir napišite slovo koje dijete treba pronaći. Dijete potom lista časopis i svaki put kada slovo uoči tj. pronađe, treba ga označiti. Za stariju djecu igru izmijenite tako da izaberete riječ ili sliku koju je potrebno pronaći, a dijete može koristiti više časopisa.

Uradi sam

Za sve koji vole rezati i u ovom broju imamo puno zabave. Tu je „režem škaricama“ gdje trebamo napraviti lavu grivu i paunu rep. Zatim „uradi sam“ gdje radimo ukras ili takozvani „bookmark“ u obliku ribice. Uvijek zabavan „memori“ s prekrasnim sličicama stanovnika morskog dna i nova igra!

U novoj igri trebate izrezati kornet i kuglice sladoleda te ih slažete u kornet onim redom koji slika pokazuje. U Škrinjici je šest korneta s po tri kuglice, a da igra bude još zabavnija ovdje možete preuzeti još korneta s dvije kuglice za mlađu djecu i velike kornete s čak četiri i pet kuglica.

PREUZMI

Skrivalice

Skrivalice su među najpopularnijim zagonetkama i djeca ih obožavaju. Predstavljaju izazov koji uz upornost i malo sreće dijete može riješiti. Taj osjećaj postignuća i uspjeha djeca jako vole te zato skrivalica nikad dosta. Skrivalice u Škrinjici prilagođene su mlađoj djeci. Slike su same po sebi interesantne. Promatrajući boju, oblik i položaj sličica koje traži, dijete izoštrava svoje vještine zapažanja i koncentracije.

Ovdje smo za vas pripremili jednu zabavnu skrivalicu iz novog broja Škrinjice.

PREUZMI

Još puno zabavnih skrivalica pronađite u našem novom časopisu „Skrivalice“ u prodaji od 20. 6.

Nadamo se da ćete uživati u svemu što smo vam pripremili. Budite vrijedni, crtajte, pišite, igrajte se.

Do sljedećeg broja,

Želimo vam dobru zabavu!


Novija objava